
Suroviny
- 1 kávový šálek červené čočky
- 1 malá jarní cibulka
- větší oříšek másla
- 1 zarovnaná kávová lžička hořčice
- 1 stroužek česneku
- sůl dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Červenou čočku dáme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím horké vody (měly by to tedy být cca 2 šálky) a 5 minut povaříme. Případnou přebytečnou vodu slijeme a uvařenou čočku necháme vychladnout.
-
Poté ji smícháme s větším oříškem změklého másla, nasekanou jarní cibulkou a česnekem. Přidat můžete i malé množství hořčice a sůl dle chuti.
-
Pečlivě vše promíchejte a nechejte v lednici ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Dětská specifika:
– červená čočka by neměla nadýmat a je proto vhodná pro děti od cca 8 měsíců, nicméně zbylé suroviny v receptu, jako je např. česnek, cibulka nebo hořčice, bych takto malým dětem nedávala, proto řadíme spíše do kategorie od 1 roku. Neznamená to ovšem, že se nemůžete odpíchnout od základu, který tvoří červená čočka a máslo, a přidat o něj něco pro malé děti vhodnějšího (můj tip je např. kořenová zelenina – mrkev, petrželka.
Mé další recepty najdete na: http://mamavkuchyni.blogspot.cz