Pomazánka z červené čočky

124
- reklama -

Suroviny

1 necelý hrnek červené čočky
1 velká cibule
1 větší stroužek česneku
2 lžíce kečupu nebo rajského protlaku
1 lžíce šťávy z citrónu
1 lžíce červené papriky
1 lžička kari
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Čočku si uvaříme v neosolené vodě, stačí 10-15 minut a scedíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi si rozehřejeme olej, na něm osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci červené papriky, lžičku kari a malinko prosmažíme. Přihodíme na plátky nakrájený česnek a kečup nebo protlak. Chvíli mícháme, přidáme i odkapanou čočku a odstavíme.

  3. Vše umixujeme, přidáme sůl, šťávu z citrónu a můžeme podávat.

  4. Když je pomazánka tekutá, přidávám hrst ovesných vloček, ty nasají vlhkost a po rozmixování to není tolik znát.