- reklama -
Suroviny
- 1 necelý hrnek červené čočky
- 1 velká cibule
- 1 větší stroužek česneku
- 2 lžíce kečupu nebo rajského protlaku
- 1 lžíce šťávy z citrónu
- 1 lžíce červené papriky
- 1 lžička kari
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Čočku si uvaříme v neosolené vodě, stačí 10-15 minut a scedíme.
-
Na pánvi si rozehřejeme olej, na něm osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci červené papriky, lžičku kari a malinko prosmažíme. Přihodíme na plátky nakrájený česnek a kečup nebo protlak. Chvíli mícháme, přidáme i odkapanou čočku a odstavíme.
-
Vše umixujeme, přidáme sůl, šťávu z citrónu a můžeme podávat.
-
Když je pomazánka tekutá, přidávám hrst ovesných vloček, ty nasají vlhkost a po rozmixování to není tolik znát.
Kuchař: Amy.Stoker7