Pomazánka z černé ředkve

217
- reklama -

Suroviny

250 g bulvy černé ředkve (já měla 2 kusy)
250 g tvarohu (vanička)
100 g čerstvého sýra s česnekem (Lídl)
čerstvé bylinky: pažitka, libeček – lze vynechat, petrželka, citronová bazalka – možno použít i obyčejnou
jarní cibulka
asi 2 cm křenu
citronový pepř
červená paprika
limetková šťáva
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou ředkev nastrouháme – velikost slziček zvolíme dle toho, jak jemnou pomazánku chceme mít. Osolíme, opepříme a dáme stranou.

  2. Tvaroh umícháme s rozsekanými bylinkami, nastrouhaným křenem a cibulkou, osolíme, opepříme.

  3. Smícháme s ředkví, dochutíme paprikou, pepřem, limetkou, solí. Pečlivě promícháme a necháme odležet.

Poznámka od kuchařky

Další způsob podávání: naplní se rozpůlená a vyčištěná paprika, nebo vydlabané rajče – dužina se přidá do pomazánky. Hodí se i na pohoštění.

Pomazánka je z rodinné kuchařky, upravená. Naši ji dělali vždy velké množství a část dávali do kameninového sýráku uležet na teplo. Po pár dnech nádherně vůně zesílila, uzrála a k večeři. se mazalo na chleba a obložilo čerstvými ředkvičkami, salátovou okurkou, hlávkovým salátem.