
Suroviny
- 250 g bulvy černé ředkve (já měla 2 kusy)
- 250 g tvarohu (vanička)
- 100 g čerstvého sýra s česnekem (Lídl)
- čerstvé bylinky: pažitka, libeček – lze vynechat, petrželka, citronová bazalka – možno použít i obyčejnou
- jarní cibulka
- asi 2 cm křenu
- citronový pepř
- červená paprika
- limetková šťáva
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou ředkev nastrouháme – velikost slziček zvolíme dle toho, jak jemnou pomazánku chceme mít. Osolíme, opepříme a dáme stranou.
-
Tvaroh umícháme s rozsekanými bylinkami, nastrouhaným křenem a cibulkou, osolíme, opepříme.
-
Smícháme s ředkví, dochutíme paprikou, pepřem, limetkou, solí. Pečlivě promícháme a necháme odležet.
Poznámka od kuchařky
Další způsob podávání: naplní se rozpůlená a vyčištěná paprika, nebo vydlabané rajče – dužina se přidá do pomazánky. Hodí se i na pohoštění.
Pomazánka je z rodinné kuchařky, upravená. Naši ji dělali vždy velké množství a část dávali do kameninového sýráku uležet na teplo. Po pár dnech nádherně vůně zesílila, uzrála a k večeři. se mazalo na chleba a obložilo čerstvými ředkvičkami, salátovou okurkou, hlávkovým salátem.