Pomazánka z bílé ředkve

186
- reklama -

Suroviny
500 g hotové pomazánky

250 g tvarohu
1 ks dlouhý kus bílé ředkve
1 menší cibule
3 stroužky česneku
2 pl nakrájené hladkolisté petrželky
3 pl smetany na šlehání
1/2 červené masité papriky
1/2 kl mletého pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou ředkev nastrounáme najemno, mírně osolíme, necháme vypotit-pustit šťávu a důkladně od šťávy vymačkáme.


    Zobrazit celý recept

  2. Dáme do mísy s tvarohem, na drobné kostičky pokrájenou paprikou, cibulí, prolisovanými stroužky česneku, petrželkou a pepřem a vše dobře rozmícháme.

  3. Pokud bude směs hustá, přidáme dle potřeby smetanu, znovu promícháme a necháme v ledničce chvíli uležet.
    Podáváme namazané na čerstvém pečivu.

Poznámka od kuchařky

Dělala jsem z tvarohu z domácího“tibetského“kefíru a ze zbytku ředkvičky a vydlabaného vnitřku, co mi zbylo z vaření.Hotovou pomazánku jsem ještě rozdělila na dvě části a do jedné jsem přimíchala zbytek náplně, co mi zbyl od oběda z Plněné pečené bílé ředkve. Chutnaly nám obě verze a já Vám tady přidávám receptík.

http://www.toprecepty.cz/recept/26346-plnena-pecen…