- reklama -
Suroviny
500 g hotové pomazánky
- 250 g tvarohu
- 1 ks dlouhý kus bílé ředkve
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 pl nakrájené hladkolisté petrželky
- 3 pl smetany na šlehání
- 1/2 červené masité papriky
- 1/2 kl mletého pepře
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou ředkev nastrounáme najemno, mírně osolíme, necháme vypotit-pustit šťávu a důkladně od šťávy vymačkáme.
-
Dáme do mísy s tvarohem, na drobné kostičky pokrájenou paprikou, cibulí, prolisovanými stroužky česneku, petrželkou a pepřem a vše dobře rozmícháme.
-
Pokud bude směs hustá, přidáme dle potřeby smetanu, znovu promícháme a necháme v ledničce chvíli uležet.
Podáváme namazané na čerstvém pečivu.
Poznámka od kuchařky
Dělala jsem z tvarohu z domácího“tibetského“kefíru a ze zbytku ředkvičky a vydlabaného vnitřku, co mi zbylo z vaření.Hotovou pomazánku jsem ještě rozdělila na dvě části a do jedné jsem přimíchala zbytek náplně, co mi zbyl od oběda z Plněné pečené bílé ředkve. Chutnaly nám obě verze a já Vám tady přidávám receptík.
Kuchařka: Anna Kocikova