
- reklama -
Suroviny
2 – 3 porce
- 1 romadur (nastrouhaný na hrubo)
- 4 jarní cibulky
- 1 pomazánkové máslo přírodní
- 100 g majonézy nebo zakysaná smetana
- pepř mletý bílý
- sůl dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Romadur nastrouháme do misky (stačí nastrouhat jen tvrdší povrch, zbytek rozmačkáme vidličkou).
-
Přidáme pokrájenou bílou část z jarní (lahůdkové) cibulky, pomazánkové máslo (lze nahradit mascarpone), opepříme, mírně osolíme a promícháme. Dle potřeby vmícháme pár lžiček majonézy nebo tučné zakysané smetany.
-
Pomazánku necháme v chladnu 30 minut proležet a poté mažeme na čerstvé pečivo. Po namazání posypeme pokrájenou zelenou natí z cibulky a podáváme.
Podáváme s vychlazeným mlékem nebo k pivu.
Kuchař: recepty73









