Pomazánka s černou čočkou

69
- reklama -

Suroviny

šálek černé čočky beluga
2 bobkové listy
1 kostka bylinkového bujonu
1 kelímek pomazánkového másla (nebo 200 g Lučiny)
100 g strouhané Nivy
1 červená cibule
1 bílá cibule
lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme ve vodě, do které jsme přidali bobkový list a natur koření – trvá to tak 20 minut. Potom ji přes cedník slijeme a necháme důkladně okapat.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím oloupeme cibule, rozpůlíme je, pokrájíme a na oleji dokřupava osmažíme, na papírové utěrce necháme odsát přebytečný tuk.

  3. Nastrouhanou nivu vidličkou smícháme s pomazánkovým máslem (tradiční pomazánkové), přiměřeně navršíme na pečivo tak, aby uprostřed vznikl trošku důlek, do něj lžičkou dáme vychladlou a okapanou čočku a posypeme osmaženou cibulí. Lze samozřejmě čočku vmíchat přímo do nivového základu a cibulkou jen posypat.