- reklama -
Suroviny
- šálek černé čočky beluga
- 2 bobkové listy
- 1 kostka bylinkového bujonu
- 1 kelímek pomazánkového másla (nebo 200 g Lučiny)
- 100 g strouhané Nivy
- 1 červená cibule
- 1 bílá cibule
- lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Čočku uvaříme ve vodě, do které jsme přidali bobkový list a natur koření – trvá to tak 20 minut. Potom ji přes cedník slijeme a necháme důkladně okapat.
-
Mezitím oloupeme cibule, rozpůlíme je, pokrájíme a na oleji dokřupava osmažíme, na papírové utěrce necháme odsát přebytečný tuk.
-
Nastrouhanou nivu vidličkou smícháme s pomazánkovým máslem (tradiční pomazánkové), přiměřeně navršíme na pečivo tak, aby uprostřed vznikl trošku důlek, do něj lžičkou dáme vychladlou a okapanou čočku a posypeme osmaženou cibulí. Lze samozřejmě čočku vmíchat přímo do nivového základu a cibulkou jen posypat.
Kuchařka: hosta