
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 1 kelímek sýru Gervais „Nadýchaný tvarohový sýr, krémově smetanový“
- 2 krabičky sýru camembert Plesnivec
- 2 lžíce husté zakysané smetany
- stroužek česneku
- lžička uzené mleté papriky
- půl lžičky drcených chilli papriček ( nemusí být )
- sůl
- trs pažitky
- 3 jarní cibulky ( jen bílou část )
Postup přípravy receptu
-
Plesnivce nakrájíme na kostičky.
-
Gervais a smetanu dáme do misky, promícháme, přidáme kostičky Plesnivce, rozmělněný česnek, nadrobno nakrájenou cibulku a pažitku, zbytek ingrediencí a promícháme. Po ochutnání dosolíme.
-
Podáváme na čersvém pečivu. Nebylo by to špatné ani na křupavém toustíku.
Poznámka od kuchařky
Pomazánka je opravdu dobrá, lehká, jemně pikantní. Nápad okamžiku, kdy já po 17ti hod. službě a dnes mám opět 17ti hod. repete tamtéž:-( a jíst se musí :-)))
Kuchařka: rebeka