
- reklama -
Suroviny
- 150-200 g sýru Niva
- 80 g Mozzarely
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 6 cherry rajčátek
- 1 zelená paprika – (nejlépe pálivá)
- 100 g tatarská omáčka s chilli papričkami
- zelená petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Papriky očistíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na proužky.
-
Rajčata očistíme a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
Mozzarelu i sýr z plísní nakrájíme na malé kousky. Vše dáme do misky, přidáme mexickou pikantní majonézu s olivovým olejem a ostrými papričkami a krátce našleháme ručním šlehačem.
Podáváme s pečivem za studena,ale jinak pomazánka je moc výborná i na topinky i na opečený toustový chleb. Zdobíme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Pomazánka moc pálí,pálí a tak jsem ji nazvala „Plamen“. Fotečky jsou z večera, kdy jsem použila pomazánku na opečeném chlebě, jinak jsou fotečky s pomazánkou také z odpolední svačiny.
Kuchařka: varilamyskakasicku