Pomazánka „Plamen“ ze sýrů a zeleniny

80
- reklama -

Suroviny

150-200 g sýru Niva
80 g Mozzarely
4 stroužky česneku
1 cibule
6 cherry rajčátek
1 zelená paprika – (nejlépe pálivá)
100 g tatarská omáčka s chilli papričkami
zelená petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Papriky očistíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na proužky.

  2. Rajčata očistíme a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

  3. Mozzarelu i sýr z plísní nakrájíme na malé kousky. Vše dáme do misky, přidáme mexickou pikantní majonézu s olivovým olejem a ostrými papričkami a krátce našleháme ručním šlehačem.

    Podáváme s pečivem za studena,ale jinak pomazánka je moc výborná i na topinky i na opečený toustový chleb. Zdobíme petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Pomazánka moc pálí,pálí a tak jsem ji nazvala „Plamen“. Fotečky jsou z večera, kdy jsem použila pomazánku na opečeném chlebě, jinak jsou fotečky s pomazánkou také z odpolední svačiny.