
- reklama -
Suroviny
- 2 zralé camemberty
- 1 hustá kysaná smetana
- 50 g měkkého másla
- 1 cibule
- svazek pažitky
- mletý pepř
- 2 lžičky papriky sladké nebo pálivé
- 1 lžička drceného kmínu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Máslo vyšleháme se zakysanou smetanou, přidáme vidličkou rozmačkaný camembert, jemně nakrájenou cibuli a pažitku, okořeníme kmínem, paprikou, pepřem a osolíme. Vše důkladně promícháme.
-
Podáváme posypané paprikou a pažitkou. Doporučuji nechat rozležet do druhého dne v lednici.
Poznámka od kuchařky
V Bavorsku se tento pokrm podává při pivních slavnostech. Jako přílohu k tomu můžeme dostat čerstvé preclíky a samozřejmě vychlazené pivo. Pro větší pikantnost můžeme jeden camembert nahradit romadurem.
Zdroj – Nejlepší recepty Katka ( staré vydání)
Kuchařka: 1974andrea