Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter

97
- reklama -

Suroviny

2 zralé camemberty
1 hustá kysaná smetana
50 g měkkého másla
1 cibule
svazek pažitky
mletý pepř
2 lžičky papriky sladké nebo pálivé
1 lžička drceného kmínu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Máslo vyšleháme se zakysanou smetanou, přidáme vidličkou rozmačkaný camembert, jemně nakrájenou cibuli a pažitku, okořeníme kmínem, paprikou, pepřem a osolíme. Vše důkladně promícháme.

  2. Podáváme posypané paprikou a pažitkou. Doporučuji nechat rozležet do druhého dne v lednici.

Poznámka od kuchařky

V Bavorsku se tento pokrm podává při pivních slavnostech. Jako přílohu k tomu můžeme dostat čerstvé preclíky a samozřejmě vychlazené pivo. Pro větší pikantnost můžeme jeden camembert nahradit romadurem.

Zdroj – Nejlepší recepty Katka ( staré vydání)