Pomazánka na chlebíčky neobvyklá

97
- reklama -

Suroviny
vyjde cca na 2-3 chlebíčkové veky

250 ml mléka
30 g kvasnic
250 g másla
2 lžíce polohrubé mouky
2 žloutky
majonéza (ta střední vel. cca 270 g )
hořčice
citronová šťáva
sůl
pepř
klobáska nebo uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Ve čtvrt litru mléka rozpustíme droždí. Z kostky másla ukrojíme cca 2 cm, opražíme na něm polohrubou mouku. Na to nalijeme mléko s rozpuštěným droždím a uvaříme docela hustou kaši. Necháme vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Do zbylého změklého másla zašleháme 2 žloutky, dále majonézu, chladnou kaši, nadrobno krájenou cibuli, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou, 2 lžíce plnotučné hořčice, klobásku nebo uzené asi tak 10-15 dkg.

Poznámka od kuchařky

Pořádně promícháme a pozor – teď nechutnáme – je to hnus – v této fázi. To nejdůležitější: necháme v ledničce 24 hod. odpočívat !!! Pak je to příjemná, dobrá, kvasnicemi nedotčená pomazánka … a je jí hodně.