- reklama -
Suroviny
vyjde cca na 2-3 chlebíčkové veky
- 250 ml mléka
- 30 g kvasnic
- 250 g másla
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 2 žloutky
- majonéza (ta střední vel. cca 270 g )
- hořčice
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
- klobáska nebo uzené maso
Postup přípravy receptu
-
Ve čtvrt litru mléka rozpustíme droždí. Z kostky másla ukrojíme cca 2 cm, opražíme na něm polohrubou mouku. Na to nalijeme mléko s rozpuštěným droždím a uvaříme docela hustou kaši. Necháme vychladnout.
-
Do zbylého změklého másla zašleháme 2 žloutky, dále majonézu, chladnou kaši, nadrobno krájenou cibuli, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou, 2 lžíce plnotučné hořčice, klobásku nebo uzené asi tak 10-15 dkg.
Poznámka od kuchařky
Pořádně promícháme a pozor – teď nechutnáme – je to hnus – v této fázi. To nejdůležitější: necháme v ledničce 24 hod. odpočívat !!! Pak je to příjemná, dobrá, kvasnicemi nedotčená pomazánka … a je jí hodně.
Kuchařka: rebeka