- reklama -
Suroviny
8-10 porcí
- 1-2 konzervy olejovek
- 2 lžíce jakékoliv hořčice
- 1 lžíce pomazánkového másla
- 3 lžíce křenu jemně nastrouhaného nebo Krenexu
- drcený zelený pepř
- sůl
- 1 malé nastrouhané jablko
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Olejovky at již jen v oleji, nebo v tomatě, rozmačkáme a přidáme další jmenované suroviny.
-
Ochutíme solí, pepřem a podáváme vychlazené k pečivu, v miskách apod.
-
Zdobíme petrželkou, jablkem apod.
Poznámka od kuchařky
Dělám pomazánky často i rybí, ale tento způsob manželovi chutnal, jinak se vyhybá rybiičkám,ale chodil a jedl, moc ten křen s rybou a jablkem změní původní známé rybí pomazánky, jak je známe. Dá se i místo křenu přidat strouhaný uzený sýr, a špetka pálivé papriky a také dobré..
Kuchařka: varilamyskakasicku