- reklama -
Suroviny
- 400 g oloupané cibule
- menší červená cibule
- 4-5 stroužků česneku
- 2 střední brambory (den předem uvařené)
- lžíce rajského protlaku
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce dobrého kečupu
- 1 lžíce nasekaných kaparů
- 1-2 lžičky sladké papriky
- pálivá paprika podle chuti
- 2 lžičky dijonské hořčice
- worcester
- sůl
- pepř
- žloutek (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kousky a na oleji ji necháme zesklovatět. Přidáme nasekaný česnek, papriku, sůl, protlak a restujeme další cca 2-3 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout.
-
Vychladlou směs promixujeme s nastrouhanými bramborami ponorným mixérem a můžeme dochucovat. Přidáme nakrájené kapary, červenou cibuli, kečup, hořčici, worcester a postupně sůl, pepř a pálivou papriku.
-
Pomazánka by měla být lehce pikantní. Nakonec vmícháme žloutek. Pomazánku necháme chvíli uležet. Podáváme s topinkami potřenými česnekem nebo na chlebíčky.
Kuchařka: mika59