
- reklama -
Suroviny
- 1 naporcovaný králík
- Marináda:
- 400 ml kyšky
- 3 lžíce oleje
- 2-3 stroužky utřeného česneku
- 1 cibule nakrájená na kolečka
- 1 lžíce dijonské hořčice
- lžička grilovacího koření
- špetka třtinového cukru
- chilli pasta podle chuti
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Omytého a osušeného králíka osolíme. Připravíme pekáček, ve kterém budeme králíka péct a marinádu v něm ze všech surovin připravíme. Důkladně ji promícháme.
-
Přidáme králíka a všechny kousky obalíme. Měl by být celý ponořený. Pekáček zakryjeme a uložíme do lednice do druhého dne.
-
Před pečením pekáček vytáhneme 1/2 hod předem. Troubu zapneme na 200 st. Pekáček zapečeme 10 minut a snížíme teplotu na 150 st.
-
Pečeme cca necelé 2 hodiny, maso musí jít pěkně od kosti. Takto připravený králík je šťavnatý a masíčko se rozpadá. Podáváme s brambory nebo s rýží.
Kuchařka: mika59









