
Suroviny
    
- 750 g hovězího zadního
 - 1 větší cibuli
 - porek asi 5 cm
 - rozmarýn
 - tymián
 - oregáno
 - čerstvá majoránka
 - hladolistá petrželka(množství bylinek si dá každý kolik chce)
 - 6 sušených rajčat
 - 2 PL olivového oleje
 - 2 PL oleje ze sušených rajčat
 - podle potřeby hovězí vývar
 - 50 g slaniny nebo špeku
 - sůl
 - citronový pepř
 
Postup přípravy receptu
- 
Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou nebo špekem. Bylinky nasekáme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky.
 - 
Prošpikované maso osolíme, opepříme, obalíme v nasekaných bylinkách, pokapeme olivovým olejem a necháme v lednici 2 hodiny uležet.
 - 
V kastrolu rozehřejeme zbytek olivového oleje + olej z rajčat. Maso zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Maso vyndáme a uchováme v teple. Na výpeku z masa restujeme cibuli a pórek.
 - 
Přidáme sušená rajčata, maso podle potřeby podlijeme vývarem a šoupneme do trouby, rozehřáté na 160°C. Pečeme asi 2 až 3 hodiny, záleží na troubě a hlavně kvalitě masa. Měkké maso vyndáme nakrájíme na plátky.
 - 
Výpek rozmixujeme, je-li potřeba tak rozředíme vývarem, dosolíme, dopepříme a můžeme podávat. Příloha byla šťouchané brambory s čerstvou majoránkou a petrželkou.
 
Poznámka od kuchařky
sušená rajčata http://www.toprecepty.cz/recept/13809-pecena-rajca…
            








