Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu

35
- reklama -

Suroviny
tak kolem 6

1/2 kachny
3 kuřecí stehna
1/2 citronu(nebo pomeranče)
zázvor
1 cibule
3 stroužky česneku
celý kmín
sůl
teplá voda

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu i kuře si rozsekáme na menší porce, maso osolíme ze všech stran, naskládáme do pekáče, posypeme kmínem a zázvorem, mezi maso nastrkáme celou omytou cibuli se slupkou a stroužky česneku neoloupaného a oloupanou půlkou citronu s vyřezanými hořkými kousky a zastrkáme mezi maso jen čisté půlměsíčky.


    Zobrazit celý recept

  2. Podlijeme půl litrem vody, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 130°C. Po hodině maso přelíváme vypečeným sádlem se šťávou a je-li sádla moc, něco si slijeme do hrnečku. Ještě přilijeme vodu, pokud se nám hodně vypekla, znova přikryjeme a pečeme další hodinu stále na 130°C.

  3. Pak znova přelíváme maso, kdyby se nám zdálo že se šťáva vypekla a bylo by jí málo ještě přilijeme vodu. Troubu nastavíme na 180-200°C, již nepřikrýváme a dopékáme ještě 40 minut.

Poznámka od kuchařky

Inspiroval mě recept na pomalou kachnu z Jindřichohradeckého deníku, který jsem si upravila k naší chuti. Můžu vám s čistým svědomím sdělit, že tak dobře upečenou kachnu jsem ještě nejedla! Maso odpadávalo od kosti a maso z kuřete chutnalo úplně jako ta kachna. Jinak už jí péct vážně nebudu.