
- reklama -
Suroviny
- 1 ks vepřového kolena
- 1.den:
- 1 l vody
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce soli
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 6 pepře
- Po vychladnutí:
- 1 hlavička česneku (rozetřeného)
- (Poté se přidá 1 hlavička rozetřeného česneku do nálevu a ponoří se do něj koleno. Nechá se do druhého dne.)
Postup přípravy receptu
-
Nálev se den předem svaří a nechá vychladnout.
Druhý den uvaříme koleno v nálevu téměř do měkka. -
Dá se na hodně vymaštěný plech a za stálého podlévání vodou se peče. Asi 10 min. před vyndáním z trouby – rozmíchá se med s grilovacím kořením a touto směsí se potře koleno a dopeče.
Poznámka od kuchařky
Podává se se zeleninovou přílohou křenem a hořčicí.
Kuchař: toprecepty.cz