Policejní koleno

65
- reklama -

Suroviny

1 ks vepřového kolena
1.den:
1 l vody
1 lžíce octa
1 lžíce soli
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
6 pepře
Po vychladnutí:
1 hlavička česneku (rozetřeného)
(Poté se přidá 1 hlavička rozetřeného česneku do nálevu a ponoří se do něj koleno. Nechá se do druhého dne.)

Postup přípravy receptu

  1. Nálev se den předem svaří a nechá vychladnout.
    Druhý den uvaříme koleno v nálevu téměř do měkka.

  2. Dá se na hodně vymaštěný plech a za stálého podlévání vodou se peče. Asi 10 min. před vyndáním z trouby – rozmíchá se med s grilovacím kořením a touto směsí se potře koleno a dopeče.

Poznámka od kuchařky

Podává se se zeleninovou přílohou křenem a hořčicí.