- reklama -
Suroviny
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 2 hrsti Jidášova ucha nebo jiné houby
- 2 mrkve
- 2 petržele
- sůl
- pepř
- libeček do polévky pro výbornou chuť
- 1 PL másla
Postup přípravy receptu
-
Houby (Jidášovo ucho) namočíme na 2 -3 hodiny do vody.
-
Potom je přecedíme a pokrájíme na menší kousky a zbavíme tvrdších částí.
-
Očištěnou a omytou zeleninu dáme vařit doměkka do osolené vody. Když je zelenina měkká, přidáme změklé houby, zbavené tvrdších částí a dáme ještě na cca 15 minut povařit.
-
Přidáme lžící másla na zjemnění.
-
Polévku necháme chvíli zchladnout a ponorným mixérem trochu, spíše jen hodně nahrubo rozmixujeme.
-
Nezahušťujeme ničím, jen podle chuti osolíme, opepříme a nasekáme libeček.
Kuchařka: varilamyskakasicku