Polévkový, houbovo- celerový krém

75
- reklama -

Suroviny

3 stonky řapíkatého celeru
2 hrsti Jidášova ucha nebo jiné houby
2 mrkve
2 petržele
sůl
pepř
libeček do polévky pro výbornou chuť
1 PL másla

Postup přípravy receptu

  1. Houby (Jidášovo ucho) namočíme na 2 -3 hodiny do vody.


    Zobrazit celý recept

  2. Potom je přecedíme a pokrájíme na menší kousky a zbavíme tvrdších částí.

  3. Očištěnou a omytou zeleninu dáme vařit doměkka do osolené vody. Když je zelenina měkká, přidáme změklé houby, zbavené tvrdších částí a dáme ještě na cca 15 minut povařit.

  4. Přidáme lžící másla na zjemnění.

  5. Polévku necháme chvíli zchladnout a ponorným mixérem trochu, spíše jen hodně nahrubo rozmixujeme.

  6. Nezahušťujeme ničím, jen podle chuti osolíme, opepříme a nasekáme libeček.