- reklama -
Suroviny
- 4 mrkve (velké)
- 4 petržele (s natí)
- 1 celer (s natí)
- 1/2 kapusty (malé)
- květák (menší)
- 4 cibule
- pórek (menší)
- palička česneku
- tuk Omega
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Mrkve, petržele a celer nastrouháme na nudličky, kapustu, pórek a květák nakrájíme na kousky. Také nakrájíme nadrobno natě.
-
Do velkého kastrolu dáme rozehřát tuk a na něj všechnu zeleninu. Můžeme mírně osolit. Solí šetříme, je lépe pak dosolit polévku.
-
Zeleninu dusíme, až se obsah zmenší asi o třetinu. Plníme do sklenic a sterilujeme asi 15 minut. Já ji nechám vychladnout, plním do krabiček a zmrazuji.
Poznámka od kuchařky
Vím, že tu už jedna zelenina je, ale já ji dělám jinak a nedávám do polévky rajčata ani papriky.
Kuchařka: Olina-preclik