Polévka ze špagetové dýně s hráškem

47
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1/4 špagetové dýně
200 g hrášku
hrst sekaného kopru
olej
1 cibule
1 lžíce kari
sůl
Halušky:
100 g krupice
1 vajíčko
trochu oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 10 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť ). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetíme ( vydlabeme vidličkou špagety). Zvyšok dyne, ktorý nespotrebujeme na polievku uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.


    Zobrazit celý recept

  2. Na troche oleja opražíme narezanú cibuľu, vložíme špagety z tekvice a restujeme asi 5 minút. Pridáme kari, osolíme.

  3. Zalejeme vodou a varíme 5 minút. Potom vložíme hrášok, ak treba, dolejeme vodou na potrebnú hustotu, dosolíme.

  4. Keď začne polievka vrieť, lyžicou vkladáme halušky a varíme ešte 5 minút.

  5. Nakoniec prisypeme kôpor.

  6. Halušky:
    krupicu zmiešame s vajíčkom, soľou, olejom a potrebným množstvom vody. Pozor, krupička zahustne, takže cestíčko robíme redšie. Necháme postáť 10 minút.