Polévka ze 3 hrstí

51
- reklama -

Suroviny
Plný hrnec 🙂

bílé hlávkové zelí
trochu brambor
konzerva fazolí v rajské omáčce
hrst pohanky
hrst rýže
hrst kuskusu nebo jiné podobné
1 menší cibule
kmín
ocet
sůl
pepř
trochu cukru
granulovaný česnek
petrželka
může být bujónová kostka

Postup přípravy receptu

  1. Do rendlíku dáme olej, na něm chvíli osmahneme rýži s pohankou, přisypeme kuskus a zalejeme vroucí vodou (či studenou a přivedeme k varu), přimícháme sůl, pepř, trochu česneku, zavřeme, přikryjeme utěrkou a necháme stát cca 20 minut.

  2. Do kastrolu dáme trochu oleje, cibulku najemno, na to zelí (nahrubo na struhadle), kmín, sůl, orestujeme, přilejeme vodu, nasypeme brambory na kostky a přikryjeme, vaříme 10 minut.

  3. Poté přimícháme fazole i s rajčatovou omáčkou, rýžovo-pohankovo-kuskusovou směs, nasekanou petrželku, prohřejeme, dochutíme octem, cukrem, solí, pepřem.