Polévka z vodnice s pohankovými vločkami

72
- reklama -

Suroviny

4 brukev řepák vodnice
1 mrkev
1 petržel
instantní pohankové vločky
pepř
sůl
zpěněná cibulka
Na světlou jíšku:
máslo
hladká mouka
Dále:
kousek másla
1 cibule
2 l vody nebo vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné bulvy vodnice nakrájíme na kostičky, pěkné listy a stvoly nasekáme na kousky.

  2. Omytou petržel s mrkví nakrájíme podle velikosti na kolečka nebo půlkolečka.

  3. Bulvy se stonky a mrkev s petrželí prudce orestujeme na másle, vložíme do vroucí osolené a opepřené vody nebo vývaru a vaříme cca 10 minut. Přidáme nasekané listy a prohřejeme.

  4. Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky.

  5. Vedle v kastrolku si spaříme pohankové vločky(poměr je 1:1 – 1 díl vody na 1 díl pohanky).

  6. Na másle necháme orestovat cibuli, kdo rád, může až do hněda, ale stačí jen zpěnit.

  7. Na talíř nalijeme polévku, dáme lžíci pohanky, cibulku a ozdobíme drobně natrhanými lístky vodnice.

    Polévka je hustá a velmi osvěžující chuti. Bohatě zasytí. Větší jedlíci si samozřejmě dají pečivo.
    Zdroj: rodinná kuchařka

Poznámka od kuchařky

Pohankové vločky lze změnit za jáhlové, nebo dát krupky, které mám v původním receptu