Polévka z vepřových kostí s haluškami

40
- reklama -

Suroviny

vepřové kosti (množství dle toho, jakou silnou polévku chceme)
kořenová zelenina
1 cibule
2 stroužky česneku
2 celé kuličky pepře
sůl
Na halušky:
5 brambor
polohrubá mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z kostí a ostatných prísad uvaríme polievku, tak ako je každý zvyknutý.


    Zobrazit celý recept

  2. Ako vložku do polievky ale použijeme klasické halušky ( ako napr. na bryndzové halušky ).

  3. Halušky : zemiaky nastrúhame na špeciálnom strúhadle, osolíme a pridáme toľko múky, aby sme dostali hustejšie cesto. Halušky sádžeme do vriacej osolenej vody, scedíme, keď vyplávu na povrch a prepláchneme studenou vodou.