
Suroviny
- 5 vařených vajec
- 1 cibule
- 1,5 l vývaru z uzeného
- 200 g vařeného uzeného masa nakrájených na sousta
- čerstvé bylinky
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpálíme trochu oleje a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Vejce nastrouháme na slzičkovém struhadle a na cibuli restujeme 3 minuty. Nemícháme, aby se vejce nepojily v jednu hmotu, ale potřásáme hrncem.
-
Zalijeme vývarem i s kousky masa. Perlivým, jemným varem prohřejeme cca 6 minut. Vhodíme nasekané bylinky, vypneme a necháme 10 minut spojit chutě.
-
Dokořeníme dle sebe, jelikož já použila už hotový, okořeněný vývar, dále jsem nekořenila. Výborný nápad, jak využít vařená vejce, bylinky a vývar dáme i dle svých možností. Ovlivnil mě recept Mirky, přidávám do podobných. Já dělala trošku jiným způsobem.
Poznámka od kuchařky
Jako bylinky jsem použila libeček, pažitku, kudrnku, a kopřivy, které mám v mrazáku.
Sedmikrásky, popenec jsou výborné, ale nemám tu čistý zdroj, ty si nasbírám doma a dám do mrazáku.









