- reklama -
Suroviny
- 1/4 většího tuřínu
- 1 střední brambor
- cca 10 cm bílé části pórku nebo několik jarních cibulek
- kousek másla
- 100 ml smetany
- 1 l vývaru nebo vody
- špetka muškátového oříšku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Tuřín a brambor zbavíme slupky a nakrájíme na kostky. Na másle orestujeme nakrájený pórek nebo jarní cibulky, vhodíme tuřín a brambor, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka a poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Přilijeme smetanu, provaříme a dochutíme. Při podávání můžeme ozdobit krutony, já jsem do talíře přidala kousky uzeného lososa.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty a fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea