
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 konzerva tuňáka v oleji či vlastní šťávě
- 2 větší oloupané brambory (nakrájené na menší kostky)
- 30 g anglické slaniny (nakrájená na kostičky)
- 1 menší cibule nakrájená nadrobno
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1,5 litru horkého kuřecího vývaru (může být i z kostky)
- sůl
- bílý pepř dle chuti
- 2 lžíce pórku nakrájeného na tenká kolečka (nebo naťové cibulky)
- 1 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme cibulku a současně opečeme slaninu. Když obojí zrůžoví, přidáme tuňáka (slijeme olej, který již nepoužijeme, ale pokud je konzerva ve vlastní šťávě, přidáme šťávu do vývaru).
-
Chvíli smažíme a pak zalijeme horkým vývarem, do kterého přidáme bramory.
-
Když změknou, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme dle chuti a odstavíme.
-
Přidáme pórek nebo cibulku. Již nevaříme. Podáváme s lehce opečenými toasty nebo bagetkami.
Poznámka od kuchařky
Inspirováno polévkou z mušlí – knížka „Kuchyně USA“, autorka Michela Maly
Kuchařka: danielle72