- reklama -
Suroviny
- 70 dkg topinamburů
- 5 lžic pomerančové šťávy
- 2 lžíce másla
- 1 pórek
- 1 stroužek česneku
- 3 dl zeleninového vývaru
- 1,5 dl mléka
- 1,5 dl bílého jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Tapinambury umyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byly ponořené a přidáme 2 lžíce pomerančové šťávy, vaříme dokud nezměknou (asi 20 minut). Po uvaření vyjmeme. oloupeme a v míse rozmačkáme na kaši (vodu nevylívat, budeme ji potřebovat).
-
Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmažíme na kolečka nakrájený pórek a rozetřený česnek. Přidáme kaši z topinamburů, vývar, mléko, pomerančovou šťávu a asi 1/2 l tekutiny, ve které jsme topinambury vařili.
-
Přivedeme do varu a ještě 3 minutky povaříme. Poté polévku rozmixujeme. Přendáme do hrnce a přidáme jogurt a vše ještě prohřejeme.
Kuchař: toprecepty.cz