
- reklama -
Suroviny
- 600 g růžičkové kapusty
- 2 cibule
- 2 lžíce másla
- 1 litr zeleninového vývaru
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 125 g Nivy
- 150 ml zakysané smetany
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup přípravy receptu
-
Kapustičky očistíme a opereme. Cibuli orestujeme na oleji a přidáme i překrájené kapustičky, přelijeme vývarem a při střední teplotě asi 15 minut vaříme.
-
Na suché teflonové pánvi opražíme slunečnicová semínka a nivu si nakrájíme na kostky. Kapustu rozšleháme na pyré a vmícháme zakysanou smetanu a 2/3 nivy. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
-
Polévku ozdobíme kapustovými lístky, které jsme si odložili a kostkami sýru niva, a opraženými slunečnicovými semínky.
Kuchařka: teta.verca