Polévka z růžičkové kapusty

136
- reklama -

Suroviny

600 g růžičkové kapusty
2 cibule
2 lžíce másla
1 litr zeleninového vývaru
2 lžíce slunečnicových semínek
125 g Nivy
150 ml zakysané smetany
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky očistíme a opereme. Cibuli orestujeme na oleji a přidáme i překrájené kapustičky, přelijeme vývarem a při střední teplotě asi 15 minut vaříme.

  2. Na suché teflonové pánvi opražíme slunečnicová semínka a nivu si nakrájíme na kostky. Kapustu rozšleháme na pyré a vmícháme zakysanou smetanu a 2/3 nivy. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.

  3. Polévku ozdobíme kapustovými lístky, které jsme si odložili a kostkami sýru niva, a opraženými slunečnicovými semínky.