Polévka z ředkviček

103
- reklama -

Suroviny

svazek ředkviček
40 g másla
40 g hladké mouky
2 lžíce smetany nebo mléka
sůl
hovězí bujón
petrželka
pepř
rohlík nebo chleba

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a neoloupané ředkvičky nakrájíme na kolečka a na kousku másla na pánvičce osmahneme. (MASLO NEZAMĚŇOVAT ZA JINÝ TUK!).


    Zobrazit celý recept

  2. V hrnci si roztopíme zbytek másla a uděláme z hl. mouky jíšku, kterou zředíme vodou do potřebné hustoty. Do polévky přidáme ředkvičky,pepř, mléko nebo smetanu a ochutíme bujónem nebo podravkou. Nakonec posypeme pokrm petrželkou. Podáváme s osmaženou houskou.

Poznámka od kuchařky

Když tuto polévku podávám, tak celá rodina říká: /“Jé ředkvičkovááá, mňam / :-))) Proto vařím pouze za odměnu..:-)