![Polévka z ředkviček_5ffc9098eaa06.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/polevka-z-redkvicek_5ffc9098d802d.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- svazek ředkviček
- 40 g másla
- 40 g hladké mouky
- 2 lžíce smetany nebo mléka
- sůl
- hovězí bujón
- petrželka
- pepř
- rohlík nebo chleba
Postup přípravy receptu
-
Omyté a neoloupané ředkvičky nakrájíme na kolečka a na kousku másla na pánvičce osmahneme. (MASLO NEZAMĚŇOVAT ZA JINÝ TUK!).
-
V hrnci si roztopíme zbytek másla a uděláme z hl. mouky jíšku, kterou zředíme vodou do potřebné hustoty. Do polévky přidáme ředkvičky,pepř, mléko nebo smetanu a ochutíme bujónem nebo podravkou. Nakonec posypeme pokrm petrželkou. Podáváme s osmaženou houskou.
Poznámka od kuchařky
Když tuto polévku podávám, tak celá rodina říká: /“Jé ředkvičkovááá, mňam / :-))) Proto vařím pouze za odměnu..:-)
Kuchařka: BILKOVAI