- reklama -
Suroviny
3 porce
- oříšek másla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky na jíšku
- 2 velké hrsti očištěných nakrájených pravých hříbků
- 1 velká brambora
- 1 masox
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme máslo, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme 1 litrem studené vody a jíšku rozmícháme dohladka.
-
Pak vsypeme nakrájené hříbky, přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, vložíme masox a dosolíme podle chuti.
-
Polévku vaříme dobrou půlhodinku za občasného promíchání ode dna, aby se nám nepřipálila.
Už nepřidávám žádná jiná dochucovadla ani koření, chuť a vůně praváků by se ztratila a to by byla velká škoda.
Kuchařka: ivulinka