
- reklama -
Suroviny
- asi 50 g másla
- mouku na jíšku asi 3 lžíce
- zeleninový bujón
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- nové koření
- bobkový list
- 2 stroužky česneku
- 600 ml podmáslí
- 5 brambor
- 100 g slaniny
- 2 lžíce křenu
- lžíce másla
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uděláme jíšku. Máslo rozpustíme a přidáme mouku. Mícháme do hladké světlé jíšky.
-
Pak přidáme asi 500 ml vývaru, koření a vaříme do té doby, než ztratí chuť mouky. Vývar se vypaří na minimum a teď je chvíle, kdy přidáme podmáslí. Snížíme teplotu na nejmenší stupeň a jen zahříváme. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a je hotovo.
-
Brambory si uvaříme a rozšťoucháme s máslem, slaninou a vmícháme křen.
-
Na talíř podáváme polévku a doprostřed dáme brambory. Posypeme pažitkou a zdobíme slaninou.
Kuchařka: terezicka1