
- reklama -
Suroviny
- 1 l vody
- 2 plné hrsti nadrobno nakrájené zelené petrželky
- libeček nebo maggi
- sůl
- muškátový květ
- pepř na dochucení
- máslová jíška:
- máslo
- hl. mouka
- 0,5 l kyšky
- 1 nakrájená mrkev pro barvu (nemusí být)
- Na noky:
- 2 vejce
- krupice
- muškátový květ
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno nasekanou nať dáme vařit do vroucí vody, přidáme koření.
-
Mezitím si připravíme nočky – v misce smícháme uvedené přísady – krupici přisypáváme tak, aby vzniklo husté těsto, které se dá vykrájet lžičkou (záleží hodně na velikosti vajec).
-
Pak malou lžičkou vykrájíme nočky, které hned hážeme do vroucí polévky.
-
Nakonec si připravíme máslovou jíšku, kterou rozšleháme v kyselém mléce a přes cedník ji vlijeme do polévky.
-
Provaříme, až nočky vyplavou na povrch, mělo by to být hotové. Dochutíme, podáváme.
Poznámka od kuchařky
Doporučuji na zkoušku vytáhnout nok a rozkrojit, zda je uvařený. Já jsem tam ještě těsně před dovařením pro barevnější vzhled nakrájela mrkev a asi 3 min povařila, aby chrupala.Ale nutné to není.
Kuchařka: spagetka