
- reklama -
Suroviny
- 250 g jedlých kaštanů
- 1 menší cibule
- 2 plátky zázvoru
- 30 g másla
- 2 řapíky celeru
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100 ml mléka
- 2 lžíce kaštanové mouky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kaštany nařízneme na vypouklé straně do křížku. Rozložíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 10 minut. Kaštany by měly začít praskat.
-
Jakmile jsou kaštany upečené, oloupeme je a nakrájíme na větší kousky.
-
Mezitím si na másle si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
-
Po chvilce přidáme nakrájený zázvor, celer, kaštany a ještě chvilku restujeme.
-
Vše zalijeme vývarem a vaříme až budou kaštany měkké.
-
Polévku rozmixujeme na hladký krém.
-
Nakonec polévku zahustíme kaštanovou moukou, kterou jsme si rozmíchali v mléce. Ještě chvilku provaříme, ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete na http://cookingwithsusa.blogspot.cz/
Kuchařka: Susa