Polévka z pečených brambor

127
- reklama -

Suroviny

4 větší brambory
cca 1/4 celeru
4 stroužky česneku
kmín
majoránka
250 ml smetany na vaření
vývar
trochu másla
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory a celer nakrájíme na kostky, spolu s nevyloupanými stroužky česneku dáme péct na plech do vyhřáté trouby na 250°C, zakápneme olejem a osolíme.

  2. Když je vše opečené, vložíme do hrnce, česnek vyloupneme ze slupky, zalijeme vývarem, přidáme kmín a vaříme asi 10 minut.

  3. Poté vše rozmixujeme do hladka, přidáme smetanu, majoránku a na zjemnění kousek másla. Dochutíme.

Poznámka od kuchařky

Můžeme použít i zbytek vařených brambor z předešlého dne, které upečeme.