- reklama -
Suroviny
- květák
- máslo
- sůl
- pepř
- kari
- mletá paprika
- 2 l zeleninového vývaru
- smetana
- hraška na zahuštění (nebo jíška)
- Na ozdobu:
- špetka kajenského pepře
- pečený květák
- smetana
- nasekaná petrželka nebo pažitka
Postup přípravy receptu
-
Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a dáme do pekáčku, přidáme kousek másla, osolíme, opepříme, posypeme trochu mletou paprikou a kari. Upečeme. Pak dáme upečený květák do hrnce, ale trochu květáku necháme na ozdobu. Zalijeme zeleninovým vývarem a rozmixujeme, pokud je třeba, tak polévku zahustíme jíškou nebo hraškou , aby byla krémová. Přidáme smetanu a povaříme.
-
Do polévky nakonec přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku. Na talíři ozdobíme pečeným květákem, pokapeme smetanou a posypeme zlehka kayenským pepřem.
Kuchařka: RubyRom