Polévka z pečeného květáku

49
- reklama -

Suroviny

květák
máslo
sůl
pepř
kari
mletá paprika
2 l zeleninového vývaru
smetana
hraška na zahuštění (nebo jíška)
Na ozdobu:
špetka kajenského pepře
pečený květák
smetana
nasekaná petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a dáme do pekáčku, přidáme kousek másla, osolíme, opepříme, posypeme trochu mletou paprikou a kari. Upečeme. Pak dáme upečený květák do hrnce, ale trochu květáku necháme na ozdobu. Zalijeme zeleninovým vývarem a rozmixujeme, pokud je třeba, tak polévku zahustíme jíškou nebo hraškou , aby byla krémová. Přidáme smetanu a povaříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do polévky nakonec přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku. Na talíři ozdobíme pečeným květákem, pokapeme smetanou a posypeme zlehka kayenským pepřem.