
Suroviny
- 1/4 pečeného kuřete i se šťávou
- plátek másla
- nastrouhanou mrkev
- petržel
- celer
- zelené bylinky
- pepř
- lžíce vegety bez glutamátů
- cibule
- česneku tolik,kolik máme rádi
- ——-
- knedlíčky:
- 1 vrchovatá lžíce šťávy z kuřete
- plátek másla
- malou na jemno nastrouhanou mrkev
- nasekané zelené bylinky
- 10 dkg hrubé mouky (případně nějaké to deko dosypat)
- trochu prášku do pečiva
- sůl
- pepř
- 2-3 vejce …dle velikosti
- —–
- uvařené vlasové nudle …pokud máme raději hustější polévku
Postup přípravy receptu
-
Kuře s celou oloupanou cibulí a celými stroužky česneku do tlakáče a nechat klidně hoďku varem vyluhovat.
-
Mezitím na pánvi rozpustit lžíci šťávy s plátkem másla, do dobře nahřáteho tuku vsypávat mouku a míchat, dokud nepobere tuk do sebe. Zlehka opražit, přidat mrkev a zelené koření, promíchat a nechat vychladnout.
-
Rozpustit šťávu z kuřete s plátkem másla a nechat na ní lehce osmahnout zeleninu.
-
Vývar přecedit a dát do něj zavařit osmahlou zeleninku. Obrat maso a pokrájet a vrátit do polévky.
-
Do vychladlé směsi na knedlíčky vmíchat prášek do pečiva, zapracovat vajíčka, osolit, opepřit a nechat chvilku mouku nasát vlhkost z vajec.
-
Pokud by byla směs řidší, dosypat hrubou moukou. Z polotuhé směsi tvarovat pomocí lžiček knedlíčky a dát je zavařit.
-
Nakonec dochutit vegetkou, pepřem a přidat vařené vlasové nudle.
Poznámka od kuchařky
Motivoval mě Jamie Oliver s vyvary z pečených mas, či kostí