Polévka z pečené červené řepy se špetkou „štěstí“

77
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

3 menší červené řepy
500 ml vody/vývaru
1 kelímek zakysané smetany
100 g másla (nebo podle potřeby)
1 středně velká cibule
3 malé stroužky česneku
himalájská růžová sůl
Sonnentor koření Štěstí

Postup přípravy receptu

  1. V první řadě rozpálíme troubu na 180°C.

  2. Červenou řepu očistíme, oškrabeme, nakrájíme na čtvrtky a naskládáme na plech, který vyložíme pečícím papírem.

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme na plech k řepě. To samé uděláme i s česnekem, který ale nekrájíme. Celý ho dáme k ostatním surovinám na plech.

  3. Co nejvíce zeleninu poklademe tenkými plátky másla a posypeme „Štěstím“ :-).

  4. Pečeme na 180°C přibližně 50-60 minut, dokud řepa hezky nezměkne. Pravidelně hlídáme, aby se cibule nespálila do černa.

  5. Po upečení přemístíme veškerý obsah pekáče do stolního mixéru. Osolíme. Postupně přiléváme vodu/vývar a zároveň opatrně mixujeme do konzistence, se kterou budeme spokojeni.

  6. Při podávání dozdobíme lžící zakysané smetany a ještě posypeme špetkou „Štěstí“ :-).