
- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek zelených mungo fazolek
- 2 menší mrkve
- 3 řapíky celeru
- 1 lžíce přepuštěného másla (používám České ghíčko)
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky kari
- hrubozrnná mořská sůl
Postup přípravy receptu
-
Fazolky zalijte vodou a nechte je ideálně přes noc namočené. V hrnci orestujte na přepuštěném másle nadrobno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.
-
Po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, zázvor a kari. Vše zalijeme vývarem a necháme vařit cca 10 minut.
-
Vodu z fazolek slijeme a vmícháme je do polévky. Vaříme dalších cca 35-40 minut, dokud nebudou fazolky měkké. Na závěr polévku dochutíme solí a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky 🙂
Kuchařka: Susa