Polévka z mraženého hrášku s bazalkovými nočky

54
- reklama -

Suroviny

– 1 balíček mraženého hrášku
– lžička červené mleté papriky
– máslo a hladká mouka na zapražení
– masox
– vegeta
– libeček
na nočky:
máslo
polohrubá mouka
bazalka(v mím případě bohužel sušená)
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme rozpustit lžíci másla, vmícháme papriku, hladkou mouku, po chvíli zalejeme vodou.

  2. Přidáme mražený hrášek, masox (já používám bez glutamátu), popř. vegetu, libeček.

  3. Po 20 minutách zaváříme přímo do polévky nočky ze surovin, které umícháme na správnou konzistenci (zkušené kuchařky už poznají:-)).

Poznámka od kuchařky

Skrz děti nepoužívám pepř, dávám málo soli – v tomto případě vůbec,masox i vegeta sůl obsahují.

Polévka je rychlá, recept byl v mezinárodní kuchařce.