
- reklama -
Suroviny
- – 1 balíček mraženého hrášku
- – lžička červené mleté papriky
- – máslo a hladká mouka na zapražení
- – masox
- – vegeta
- – libeček
- na nočky:
- máslo
- polohrubá mouka
- bazalka(v mím případě bohužel sušená)
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme rozpustit lžíci másla, vmícháme papriku, hladkou mouku, po chvíli zalejeme vodou.
-
Přidáme mražený hrášek, masox (já používám bez glutamátu), popř. vegetu, libeček.
-
Po 20 minutách zaváříme přímo do polévky nočky ze surovin, které umícháme na správnou konzistenci (zkušené kuchařky už poznají:-)).
Poznámka od kuchařky
Skrz děti nepoužívám pepř, dávám málo soli – v tomto případě vůbec,masox i vegeta sůl obsahují.
Polévka je rychlá, recept byl v mezinárodní kuchařce.
Kuchař: xanny