
- reklama -
Suroviny
    
- 400 g mletého masa mix (vepřové + hovězí)
- 1 vejce
- 3 PL strouhanky
- sůl
- pepř
- špetka muškátového květu
- 1500 ml vývar (případně z kostky)
- 2 hrsti listů posekaného medvědího česneku
- 200 ml šlehačky
- případně citronová šťáva
Postup přípravy receptu
- 
Do mletého mäsa dáme strúhanku, vajce, soľ a korenie, formujeme guličky, knedlíčky – cca priemer 2,5 cm. 
- 
Dáme variť do vývaru asi na 20 minut. 
- 
Potom vlejeme šľahačku a posekaný medvedí cesnak, varíme cca 1 minutu. Dochutíme. 
- 
Komu vadia v polievke posekané listy, knedlíčky po uvarení vyberieme, vhodíme posekané listy a šľahačku, prevaríme a rozmixujeme. Potom knedlíčky vrátime do polievky. 
Poznámka od kuchařky
Polievka je chutná a sýta, po nej stačí niečo ľahké.
Na tanieri prichucujeme citrónom.
            Kuchař: magdalenka
        
 
            