Polévka z medvědího česneku s masovými knedlíčky

59
- reklama -

Suroviny

400 g mletého masa mix (vepřové + hovězí)
1 vejce
3 PL strouhanky
sůl
pepř
špetka muškátového květu
1500 ml vývar (případně z kostky)
2 hrsti listů posekaného medvědího česneku
200 ml šlehačky
případně citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého mäsa dáme strúhanku, vajce, soľ a korenie, formujeme guličky, knedlíčky – cca priemer 2,5 cm.

  2. Dáme variť do vývaru asi na 20 minut.

  3. Potom vlejeme šľahačku a posekaný medvedí cesnak, varíme cca 1 minutu. Dochutíme.

  4. Komu vadia v polievke posekané listy, knedlíčky po uvarení vyberieme, vhodíme posekané listy a šľahačku, prevaríme a rozmixujeme. Potom knedlíčky vrátime do polievky.

Poznámka od kuchařky

Polievka je chutná a sýta, po nej stačí niečo ľahké.

Na tanieri prichucujeme citrónom.