- reklama -
Suroviny
4 porce
- oříšek másla (10 g)
- 1/2 středně velké cibule (30 g) nakrájené nadrobno
- 80 g brambory (nakrájené na drobné kostičky)
- 80 – 100 g medvědího česneku
- 750 ml zeleninového bujónu nebo vývaru
- 50 ml smetany
- sůl
- olivový olej
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejte máslo. Cibuli nechte zesklovatět a přidejte brambory. Zalijte horkým vývarem nebo vodou, lehce osolte a dejte vařit.
-
Když jsou brambory uvařené doměkka, přidejte opraný medvědí česnek. Vařte 1-2 minuty a rozmixujte dohladka. Zjemněte smetanou, dosolte.
-
Na talíři lehce polijte olejem a opepřete čerstvě mletým pepřem.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Kuchařka: Vareniste.cz