Polévka z medvědího česneku II.

37
- reklama -

Suroviny
4 porce

oříšek másla (10 g)
1/2 středně velké cibule (30 g) nakrájené nadrobno
80 g brambory (nakrájené na drobné kostičky)
80 – 100 g medvědího česneku
750 ml zeleninového bujónu nebo vývaru
50 ml smetany
sůl
olivový olej
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejte máslo. Cibuli nechte zesklovatět a přidejte brambory. Zalijte horkým vývarem nebo vodou, lehce osolte a dejte vařit.


    Zobrazit celý recept

  2. Když jsou brambory uvařené doměkka, přidejte opraný medvědí česnek. Vařte 1-2 minuty a rozmixujte dohladka. Zjemněte smetanou, dosolte.

  3. Na talíři lehce polijte olejem a opepřete čerstvě mletým pepřem.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz