
- reklama -
Suroviny
- 500 g máslové dýně
- 250 g růžičkové kapusty
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 mrkev
- 2-3 stroužky česneku
- 1/2 kávové lžičky kari koření
- chilli
- sůl
- pepř
- voda
- plocholistý petržel
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme drobne pokrájanú cibuľu.
-
Pridáme pokrájanú tekvicu a pokrájanú mrkvu, zasypeme karí korením.
-
Orestujeme, zalejeme vodou – vývarom, osolíme, pridáme posekaný cesnak, chilli a čierne korenie.
-
Varíme cca 15 minút, potom tyčovým mixérom rozmixujeme, vložíme očistené prekrájané ružičky a uvaríme do mäkka.
Pri podávaní posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Kuchař: magdalenka