Polévka z listového špenátu s anglickou slaninou

50
- reklama -

Suroviny
2,50 litru

listový špenát, stačí 250 g (můžeme použít mražený listový)
1 větší lahůdková cibule
3 stroužky česneku
50 g anglické slaniny nebo jiné slaniny
zeleninový vývar nebo Vegeta
2 hrstičky krupičky
trošku olivového oleje
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Špenát opláchneme ve vařící vodě a pokrájíme ho nahrubo, bílou část lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno, osmažíme na oleji zároveň s plátky česneku, přidáme špenát, slaninu na proužky, pepř, osolíme a necháme dusit.


    Zobrazit celý recept

  2. Tak po 10 minutách zalijeme zeleninovým vývarem, necháme vařit, dáme ještě na kolečka pokrájenou zelenou část cibulky, krupičku a vaříme dál až je měkká a polévka zahuštěná a dochutíme jí.

Poznámka od kuchařky

Dělávala jsem špenátovou polévku vždycky z mraženého špenátového pyré, ale této se nevyrovná, je mnohem lepší.