- reklama -
Suroviny
2,50 litru
- listový špenát, stačí 250 g (můžeme použít mražený listový)
- 1 větší lahůdková cibule
- 3 stroužky česneku
- 50 g anglické slaniny nebo jiné slaniny
- zeleninový vývar nebo Vegeta
- 2 hrstičky krupičky
- trošku olivového oleje
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Špenát opláchneme ve vařící vodě a pokrájíme ho nahrubo, bílou část lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno, osmažíme na oleji zároveň s plátky česneku, přidáme špenát, slaninu na proužky, pepř, osolíme a necháme dusit.
-
Tak po 10 minutách zalijeme zeleninovým vývarem, necháme vařit, dáme ještě na kolečka pokrájenou zelenou část cibulky, krupičku a vaříme dál až je měkká a polévka zahuštěná a dochutíme jí.
Poznámka od kuchařky
Dělávala jsem špenátovou polévku vždycky z mraženého špenátového pyré, ale této se nevyrovná, je mnohem lepší.
Kuchařka: Bibinka