Polévka z kyselého zelí s čočkou

68
- reklama -

Suroviny

250 g čočky
200 g kysaného zelí
500 ml láku ze zelí
4 brambory
1 uzená klobása
1 cibule
1 lžice hladké mouky
sůl
mletý černý pepř
1 lžička mleté červené papriky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vopred namočenú šošovicu uvaríme do polomäkka, pridáme na kocky narezané zemiaky, osolíme, okoreníme a uvaríme do mäkka.

  2. Vlejeme šťavu s kapustou a povaríme 10 min.

    Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme múku, opäť opražíme, prisypeme mletú papriku, premiešame, zalejeme vodou a rozvaríme.

  3. Zápražku ( jíšku ) vlejeme do polievky a pridáme na kolieska narezanú klobásu.

  4. Povaríme ešte 10 minút a podávame.