
- reklama -
Suroviny
- 250 g čočky
- 200 g kysaného zelí
- 500 ml láku ze zelí
- 4 brambory
- 1 uzená klobása
- 1 cibule
- 1 lžice hladké mouky
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 lžička mleté červené papriky
- olej
Postup přípravy receptu
-
Vopred namočenú šošovicu uvaríme do polomäkka, pridáme na kocky narezané zemiaky, osolíme, okoreníme a uvaríme do mäkka.
-
Vlejeme šťavu s kapustou a povaríme 10 min.
Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme múku, opäť opražíme, prisypeme mletú papriku, premiešame, zalejeme vodou a rozvaríme.
-
Zápražku ( jíšku ) vlejeme do polievky a pridáme na kolieska narezanú klobásu.
-
Povaríme ešte 10 minút a podávame.
Kuchařka: tejaja