Polévka z kuřecího a králičího masa

40
- reklama -

Suroviny

3 kuřecí hřbety na polévku
králičí plec a hrudí (340 g)
2 větší mrkve
1 větší cibule
2 kořeny petržele
kousek pórku
kousek květáku
kousek kedlubny
kousek kapusty
kousek celeru
4 stroužky česneku
Koření:
koriandr
kmín
pepř
nové koření
tymián
4 bobkové listy
libeček
celerová nať
petrželová nať
sušené houby (množství dle sebe, já dala 2 velké hrsti)
1 vejce
2 PL mouky
3,5 litru vody

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si rozdělíme zeleninu na 2 půlky. První necháme vcelku, druhou nakrájíme nadrobno.


    Zobrazit celý recept

  2. Očištěné maso vložíme do studené vody, přidáme zeleninu vcelku, houby (namáčet je nemusíme, vaří se dost dlouho) a veškeré koření (doporučuji dát vše kromě bobkových listů do vajíčka na čaj) a také libeček a natě, 2 stroužky česneku a půlku cibule.

  3. Velmi mírným varem perlíme asi 3 hodiny.

  4. Maso vyndáme a obereme z kostí.

  5. Zeleninu taktéž vyndáme a odložíme.

  6. Do vývaru nyní vložíme 2. polovinu zeleniny nakrájené nadrobno včetně zbylé poloviny cibule a necháme cca 4 minuty projít varem. Tu původní uvařenou zeleninu vcelku – kdo má rád, rovněž si ji nakrájí a vloží zpět nebo prostě zlikviduje jinak.

  7. Maso vložíme zpět.

  8. Z vejce a mouky rozmícháme kašičku, kterou lijeme přes vidličku do polévky, provaříme, vyndáme koření a vypneme sporák. Dochutíme solí, zbylým česnekem apod.

    Polévka je velmi hustá, můžeme ji zředit vodou, nebo vrátit do polévky jen část masa a zeleniny a zbytek použít třeba na rizoto.