Polévka z kuřecích hřbetů

443
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

Na 1 l polévky:
2 kuřecí hřbety
2 menší mrkve
plátek celeru
3 zrnka nového koření
3 zrnka černého pepře
1 stroužek česneku
1 malá cibule
plátek másla
vlasové nudle domácí (nebo koupené)
sůl
pepř
libeček
pažitka nebo petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí hřbety omyjeme a vložíme do hrnce s 1,5 l studené vody. Přidáme koření (můžeme dát do čajového vajíčka), cibuli, česnek, mírně osolíme a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, snížíme teplotu a pomalu táhneme cca 1 hodinu, pak vývar přecedíme.

  2. Očistíme a nakrájíme zeleninu, lehce opečeme na másle a dáme vařit do vývaru. Obereme maso a vložíme do polévky.

  3. Zvlášť uvaříme nudličky v osolené vodě na skus, propláchneme na sítku a vložíme do polévky (nebo do talířů a zalijeme vřelou polévkou). Polévku dochutíme solí, pepřem a přidáme libeček a pažitku nebo petrželku .

  4. Domácí nudličky: na 1 vejce 100 g polohrubé mouky, nechat odpočinout, vyválet tenkou placku, nechat oschnout a nakrájet nudličky.

Poznámka od kuchařky

Libeček můžeme uchovat v mrazáku, opláchnuté osušené lístky napěchujeme do skleničky a vložíme do mrazáku, podle potřeby nejlépe vidličkou potřebné množství vyndáme a použijeme jako čerstvě nasekané.