- reklama -
Suroviny
- králík hrudí
- 200 g čočky
- 1 velká mrkev
- 3 stroužky česneku
- 3 mladé cibulky
- 1 menší nožička klobásy
- 50 g pikantního salámu ( použila jsem chorizo )
- celerová nať
- zeleninový bujon
- majoránka
- sůl
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Do mírně osolené vody dáme maso a zvolna přivedeme k varu.
-
Asi po dvaceti minutách přidáme propláchnutou čočku, kostku zeleninového bujonu, mrkev a bílé části cibulek nakrájené na kolečka, plátky česneku a vaříme doměkka.
-
Vyndáme hrudí, maso obereme a vrátíme do polévky, vložíme nakrájenou klobásu, nudličky salámu, celerovou nať, majoránku a povaříme cca 5 minut.
-
Na závěr přidáme jemně nakrájenou cibulkovou nať a petrželku.
Poznámka od kuchařky
Uzeninu můžete vynechat.
Kuchařka: maris