Polévka z králíka s čočkou

39
- reklama -

Suroviny

králík hrudí
200 g čočky
1 velká mrkev
3 stroužky česneku
3 mladé cibulky
1 menší nožička klobásy
50 g pikantního salámu ( použila jsem chorizo )
celerová nať
zeleninový bujon
majoránka
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Do mírně osolené vody dáme maso a zvolna přivedeme k varu.


    Zobrazit celý recept

  2. Asi po dvaceti minutách přidáme propláchnutou čočku, kostku zeleninového bujonu, mrkev a bílé části cibulek nakrájené na kolečka, plátky česneku a vaříme doměkka.

  3. Vyndáme hrudí, maso obereme a vrátíme do polévky, vložíme nakrájenou klobásu, nudličky salámu, celerovou nať, majoránku a povaříme cca 5 minut.

  4. Na závěr přidáme jemně nakrájenou cibulkovou nať a petrželku.

Poznámka od kuchařky

Uzeninu můžete vynechat.