Polévka z králičích stehýnek s jáhlovou zavářkou

71
- reklama -

Suroviny

2 králičí stehýnka
200 g polévkové zeleniny (já použila mraženou Mochovskou směs)
asi 150 g jahel
sůl
několik kuliček celého pepře
několik kuliček nového koření
několik kuliček koriandru
celý kmín
2 ks bobkového listu
špetka tymiánu
libeček
voda dle chtěné hustoty (asi 2,5 l)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná, opláchnutá stehýnka vložíme do studené vody s kořením a velmi pomalým varem vaříme asi 30 min. Pak do polévky vložíme zeleninu a jáhly a pokračujeme ve varu asi 10 min.

  2. Stehna vytáhneme, obereme maso a vrátíme do polévky a polévku rozmixujeme (není potřeba). Pokud se nám zdá moc hustá, zředíme trochou převavřené vody nebo vývarem, případně dochutíme.

Poznámka od kuchařky

Polévku jsem mixovala kvůli manželovi, protože ještě nemůže kousat, ale nutné to samozřejmě není.