Polévka z kotrče kadeřavého

51
- reklama -

Suroviny
1-2 porce

1 menší plodnice houby Kotrče kadeřavého
1/2 litru masového vývaru
2 stroužky česneku CZ
1 menší cibule
1 lžíce paprikové pasty
menší hrst sušené majoránky
sůl
pepř
vepřové sádlo
máslová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Na vepřovém sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli a utřené stroužky česneku.

  2. Přidáme paprikovou pastu, velmi rychle krátce orestujeme a podlijeme vývarem.

  3. Vložíme na menší kousky nakrájenou a velmi dobře opranou plodnici kotrče.

  4. Za občasného míchání cca po 15 minutách přidáme lžičku máslové jíšky a zlehka provaříme na mírném ohni.

  5. Na závěr do polévky vložíme mezi dlaněmi nadrolenou majoránku pro konečné dochucení.

  6. V závěru dle potřeby dochutíme pepřem a podáváme s čerstvým a křupavým rohlíkem.