
- reklama -
Suroviny
1-2 porce
- 1 menší plodnice houby Kotrče kadeřavého
- 1/2 litru masového vývaru
- 2 stroužky česneku CZ
- 1 menší cibule
- 1 lžíce paprikové pasty
- menší hrst sušené majoránky
- sůl
- pepř
- vepřové sádlo
- máslová jíška
Postup přípravy receptu
-
Na vepřovém sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli a utřené stroužky česneku.
-
Přidáme paprikovou pastu, velmi rychle krátce orestujeme a podlijeme vývarem.
-
Vložíme na menší kousky nakrájenou a velmi dobře opranou plodnici kotrče.
-
Za občasného míchání cca po 15 minutách přidáme lžičku máslové jíšky a zlehka provaříme na mírném ohni.
-
Na závěr do polévky vložíme mezi dlaněmi nadrolenou majoránku pro konečné dochucení.
-
V závěru dle potřeby dochutíme pepřem a podáváme s čerstvým a křupavým rohlíkem.
Kuchař: Colombo65