Suroviny
- 400 g králičích dílů
- 600 g kachních krků
- 3 l vody
- 3 bobkové listy
- 3 rozdrcené chilli papričky
- 10 kuliček celého pepře
- 10 kuliček nového koření
- 1 hlavička česneku
- tymián
- sušená bazalka rozemnuté v dlani, aby se rozvoněla
- špetka mletého koriandru
- 1 PL sušeného česneku (plátky)
- čerstvý zázvor cca 4 cm
- 3 hrsti mochovské mražené zeleniny
- bylinky: (dle možností)
- libeček
- petrželka
- celerové lístky
- bazalka
- pažitka
- sůl
- koření na dochucení
- Na kapání:
- 3 vejce
- 1/2 palice česneku
- špetka mletého zázvoru
- kousek bazalky
- libečku
- petrželky
- 4 PL hladké mouky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Ve větším hrnci uvaříme králičí díly a kachní krky do měkka (doba viz Poznámka) Přidáme veškeré koření, zeleninu ještě ne. Já vařila v normálním hrnci (vysvětlení viz poznámka). Vyndáme díly masa, necháme zchladnout a mezitím přidáme mraženou zeleninu. Obereme maso z kostí a přidáme zpět do polévky.
-
Na kapání si rozmícháme v hrníčku ingredience uvedené v receptu, uvedeme polévku do silnějšího varu a přes vidličku vlijeme kapání a současně promícháváme. Provaříme 8 min. a vypneme sporák. Necháme dojít, aby se chutě spojily a kapání dovařilo.
-
Polévku dochutíme dle naší chuti, já přidala ještě zbylou půlku česneku, libeček, zázvor, trochu soli a petrželku. Polévka je velmi sytá a prakticky nahradí celý oběd.
Poznámka od kuchařky
Využila jsem momentálně akčních cen v Albertu a inspirací mi byl recept Bibinky, který tam přidávám coby podobný.
V normálním hrnci trvá uvaření králičích dílů cca 60 min., ale kachních krků 100 min. Takže jednoznačně příště tlakový hrnec.