Polévka z kachních krků a králíčích polévkových dílů s česnekovozázvorovým kapáním

35
- reklama -

Suroviny

400 g králičích dílů
600 g kachních krků
3 l vody
3 bobkové listy
3 rozdrcené chilli papričky
10 kuliček celého pepře
10 kuliček nového koření
1 hlavička česneku
tymián
sušená bazalka rozemnuté v dlani, aby se rozvoněla
špetka mletého koriandru
1 PL sušeného česneku (plátky)
čerstvý zázvor cca 4 cm
3 hrsti mochovské mražené zeleniny
bylinky: (dle možností)
libeček
petrželka
celerové lístky
bazalka
pažitka
sůl
koření na dochucení
Na kapání:
3 vejce
1/2 palice česneku
špetka mletého zázvoru
kousek bazalky
libečku
petrželky
4 PL hladké mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci uvaříme králičí díly a kachní krky do měkka (doba viz Poznámka) Přidáme veškeré koření, zeleninu ještě ne. Já vařila v normálním hrnci (vysvětlení viz poznámka). Vyndáme díly masa, necháme zchladnout a mezitím přidáme mraženou zeleninu. Obereme maso z kostí a přidáme zpět do polévky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na kapání si rozmícháme v hrníčku ingredience uvedené v receptu, uvedeme polévku do silnějšího varu a přes vidličku vlijeme kapání a současně promícháváme. Provaříme 8 min. a vypneme sporák. Necháme dojít, aby se chutě spojily a kapání dovařilo.

  3. Polévku dochutíme dle naší chuti, já přidala ještě zbylou půlku česneku, libeček, zázvor, trochu soli a petrželku. Polévka je velmi sytá a prakticky nahradí celý oběd.

Poznámka od kuchařky

Využila jsem momentálně akčních cen v Albertu a inspirací mi byl recept Bibinky, který tam přidávám coby podobný.

V normálním hrnci trvá uvaření králičích dílů cca 60 min., ale kachních krků 100 min. Takže jednoznačně příště tlakový hrnec.