Polévka z hovězích oháněk Sop buntut

41
- reklama -

Suroviny
4 porce

¾ kg hovězích oháněk (nejlépe již rozdělené na kusy podle obratlů)
2 středně velké mrkve pokrájené na 3cm délky
3 ks brambory, na kostičky nakrájené
nať koriandru posekaná
2 červené cibule pokrájené na kostičky
šalotka
3 lžíce másla nebo oleje
Koření:
3 stroužky česneku
pepř na dochucení
muškátový oříšek 1 cm
malá čili paprička bez semínek
skořice 2 cm
hřebíček 5 ks
5 cm plátků zázvoru
5 ks kardamonu
sůl podle chuti
hnědý cukr 1 lžička

Postup přípravy receptu

  1. Vaříme oháňky dokud se nezačnou téměř oddělovat od kosti, v papiňáku je to minimálně 30 minut (podmínkou úspěchu je opravdu měkké maso).


    Zobrazit celý recept

  2. Utřeme česnek, přidáme čerstvě mletý pepř, nastrouháme muškátový oříšek, osolíme, krátce opečeme na másle nebo oleji a přidáme k masu.

  3. Přidáme hřebíček, skořici, kardamon, zázvor, mrkev, cibuli, čili papričku a brambory a uvaříme doměkka. Před koncem vaření přidáme koriandrovou nať a dle chuti přisladíme. Na talíři posypeme smaženou šalotkou.

  4. Podáváme s miskou bílé rýže (nejlépe jasmínové), kterou můžeme lehce zvlhčit polévkou nebo si ji dle chuti přidáme do horké polévky na dohuštění. Maso se zpravidla jí až po snědení polévky a velmi chutná se sladkou sojovou omáčkou, která výborně doplní chuť měkkého hovězího. Jako příloha se přidávají pokrájená rajčata.